Verlies en verdriet bij kinderen- Manu Keirse

De dood is een deel van het leven, elk leven begint, maar is niet oneindig. Verlies en verdriet staan om de hoek in ieders leven en hebben alles te maken met liefde. Zowel rouwenden als hun omgeving zitten met vragen. Hoe kan je iemand helpen en hoe ga je om met mensen die verlies ervaren? In deze lezing brengt Manu Keirse opnieuw concrete verhalen aan die herkenbaar en helend zijn.

Locatie

Mechelen 2800 Goswin de Stassartstraat Het Predikheren (Nieuwe Bibliotheek)

Zijn verhalen maken duidelijk dat verlies overleven tijd vraagt.

Deze keer gaat hij dieper in op het verdriet van kinderen en jongeren in rouw. Hij leert ons dat, als je kinderen graag ziet, je hen niet kan sparen voor verdriet, maar hen wel goed kan voorbereiden in het leren omgaan met verdriet.

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde, en dé specialist in België en Nederland als het over verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat.

Manu Keirse pleit voor meer openheid over het rouwen en het verlies van dierbare.

Deze infoavond is een initiatief van Opvoedingswinkel Mechelen i.s.m. Christelijke Mutualiteit, VormingPlus en Gezinsbond.

Inschrijven & meer info (vooraf inschrijven is noodzakelijk) bij de Opvoedingswinkel

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Contacteer ons voor verdere vragen.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Za Okt 05
Locatie

Sint-Katelijne-Waver

Za Sep 21
Locatie

Lichtaart

Wo Okt 02
Locatie

Sint-Katelijne-Waver